Onko sinussa ainesta vapaapalokuntalaiseksi?

Vapaaehtoinen palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Tekemistä löytyy kaikille: tytöille, pojille, miehille ja naisille. Me tarjoamme toiminnan vaatiman koulutuksen, työvälineet ja asianmukaisen varustuksen. 

Vapaaehtoispalokuntatoiminta tarjoaa monipuolista tekemistä, kavereita, liikuntaa ja haasteita – joskus jopa vuorokaudenajasta riippumatta. Harjoitusten myötä fyysinen kuntokin varmasti paranee, tulee ulkoiltua sekä saatua ajatukset irti arjesta. Huippukuntoa kuntoa ei siis tarvita aloittaakseen: normaali fyysinen ja henkinen kunto riittää. 

Mitään erityisiä pääsyvaatimuksia palokuntaan liittymiselle ei ole, kunhan vain on oikeanlainen asenne, sekä yleinen kiinnostus toimintaan. Hälytysosastossa toimiminen edellyttää kuitenkin perehdytyskoulutusta, sammutustyökurssin suorittamista sekä kuntotestien ja terveystarkastusten läpäisyä.

Emme hae mitään supersankareita, perusterve henkilö pärjää joukossa varmasti. Eduksi katsotaan jos tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa, et pelkää tarttua uusiin haasteisiin, pidät käsillä tehtävästä työstä ja pärjäät fyysisessä työssä.

Myös kärsivällisyys on hyve: sammutusmiesharjoittelijat eivät vielä pääse mukaan hälytystehtäville, tai edes harjoituksissa sahaamaan moottorisahalla ovia halki; ensin on hyvä seurata muutamia harjoituksia sivusta, että nähdään mihin ollaan ryhtymässä.

Jos koet vapaaehtoispalokuntatoiminnan omaksesi, olet tervetullut joukkoomme!


Huomioithan muutaman asian ikärajoista:​

HÄLYTYSOSASTO

Hälytysosastossa alaikäraja liittymiselle on 16 vuotta (huomaa että hälytyksiin ei pääse ennen täysi-ikäisyyttä).

NUORISO-OSASTO​

Nuoriso-osastoon voidaan hyväksyä jäseneksi vähintään 10-vuotiaita jäseniä huoltajansa suostumuksella.

Mikäli toiminta kiinnostaa, niin täytä yhteydenottolomake, lähetä sähköpostia tai ole yhteydessä palokunnan päällikköön puhelimitse.


HUOM! Yhdistyksessä toimii tällä hetkellä aktiivisesti hälytys- ja nuoriso-osastot; nais-, ja veteraaniosastot eivät ole toistaiseksi toiminnassa.